Cases

Professionelle bruger iqniter:

TRÆNINGEN STARTER MED
ET TRYK PÅ EN KNAP

IQNITER holder motivationen hos patienterne i top og deres
kondition forbedres med 10 procent på seks uger viser erfaringer
fra FysioDanmark Aalborg.

”Det tager max fem minutter at udlevere træningsprogrammet, og det er utrolig nemt for fysioterapeuten at følge med i, om patienterne derefter faktisk følger træningen,” siger sportsfysioterapeut hos FysioDanmark Aalborg
Henrik Bengaard Nielsen, der har været med til at udvikle systemet og træningsprogrammerne i IQNITER.

IQNITER er en ny træningsplatform, der gør det nemt for patienter via en app at følge det træningsforløb, som fysioterapeuten har udleveret. Patienterne benytter et pulsbælte, mens de følger træningen derhjemme eller
i forbindelse med træning i klinikken (hold eller individuelt), og data fra træningen bliver sendt til fysioterapeuten, der med få klik på computeren kan følge med i, om patienten får trænet og med hvilken kvalitet.

Patient med parkinson:

IQNITER motiverer mig
til at træne

“Jeg har i mange år trænet med puls, men med IQNITER bliver jeg guidet til at træne med den rette intensitet – det er guld værd og har ændret min hverdag med parkinson.”
43-årige Dorthe Nakskov Ilsfort har i fire år levet med diagnosen parkinson. For et år siden begyndte hun at træne med IQNITER, og opdagede, at hun sagtens kunne træne med højere intensitet, end hun hidtil havde gjort.
”Det er altafgørende for mig at konditionstræne korrekt for at holde kroppen smidig, så musklerne ikke bliver stive. En god kondition giver også et kick til mit psykiske velvære,” siger hun.

Dorthes fysioterapeut har fundet præcis de træningsprogrammer, der passer til hendes behov. Fysioterapeuten kan desuden følge med i træningen fra sin computer og komme med nye træningsforslag, hvis Dorthes motivation skulle få et dyk.

”Som parkinsondiagnosticeret må jeg se i øjnene, at jeg skal træne hele livet, og derfor er det godt at få støtte af min fysioterapeut til at holde fast i træningen, når jeg hænger lidt i bremsen.”
Dorthe træner på en helt almindelig motionscykel hjemme i stuen. Pulsbæltet er koblet til mobilen, og hun skifter mellem stationær træning og intervaltræning.

”Variation i træningen er vigtig for mig, hvis jeg skal holde motivationen oppe, og så skal det helst være sjovt. Jeg får begge dele med IQNITER,” siger Dorthe.

Patient i genoptræning

Rikke jager iqniter point og træner som aldrig før

”Jeg er den IQNITER-bruger i træningscentret, der har scoret flest point,” triumferer 47-årige Rikke Boel, der ikke lægger skjul på, at hun er udpræget konkurrencemenneske.

Det seneste år har hun trænet et par gange om ugen med trænings-app’en IQNITER i FysioDanmarks træningscenter i Aalborg. I første omgang som hjælp til genoptræning efter en ankelskade, men nu er der gået sport i at træne for at score så mange IQNITER-points som muligt: Jo bedre hun er til at holde pulsen på præcis det niveau, som træningsprogrammet anviser, jo flere points scorer hun i løbet af de 44 minutter, hun sidder på motionscyklen.

”Forleden var tæt på at nå 98 points ud af 100 mulige.”

Jagten på point har gjort hende så hooked på træningen, at hun har købt pro-udgaven af IQNITER, så hun kan træne videre i træningscentret, selv om genoptræningen for længst er afsluttet.

”Ud over at konkurrere med de andre i træningslokalet, har jeg også fået en bedre kondition og tabt nogle overflødige kilo,” siger Rikke.